De Feed-O-Matic heeft verschillende modellen die aansluiten bij het gewicht en de grote van de verschillen soorten pluimvee en kippen. Kleine kippen hebben bijvoorbeeld een trapbak nodig die al reageert bij weinig druk. Er zijn vier verschillende varianten die je kunt opdelen in twee groepen. De grote en kleine trapbakken die elke weer een andere inhoud hebben.

 

Feed-O-Matic 5kg

Geschikt vanaf 350 gram
Afmetingen 40 x 28 x 26cm
Gewicht 5,36kg
Inhoud 5kg

Feed-O-Matic 8kg

Geschikt vanaf 350 gram
Afmetingen 45 x 28 x 26cm
Gewicht 5,88kg
Inhoud 8kg

Feed-O-Matic 12kg

Geschikt vanaf 450 gram
Afmetingen 54 x 35.5 x 25.5cm
Gewicht 7,34kg
Inhoud 12kg

Feed-O-Matic 20kg

Geschikt vanaf 450 gram
Afmetingen 33.5 x 23 x 66cm
Gewicht 8,82kg
Inhoud 20kg

 

Materiaal

Alle Feed-O-Matic modellen zijn gemaakt van de materialen PP + GF, PA + GF/Verzinkt 1mm plaatstaal. De trapbak wordt geleverd als een bouwpakket, maar is gemakkelijk in elkaar te zetten door de bijgeleverde handleiding.


Een kippenvoerbak voor het hele jaar

De Feed-O-Matic is ideaal te gebruiken in de winter. De kippenvoerbak is namelijk gemaakt van hoge kwaliteit dat zowel de winterse temperaturen aankan als Uv-straling die in hoge concentraties plaats vind in de zomer. De plastic delen verkleuren niet in de zon en behouden hun kleur. Het kippenvoer is hierdoor ook beter beschermd tegen de elementen.

 

Lente

Zomer

Herfst

Winter

Ongedierte bij kippen voorkomen

Ongedierte voorkomen is een van de belangrijkste taken van de Feed-O-Matic en juist daarom is het product zo ontworpen dat alleen de kippen zelf erbij kunnen. Wanneer de kippen op de trede van de voermachine gaan staan, gaat de klep die het voer afschermt open. Zodra de kippen weer van de trede afstappen, gaat de klep weer dicht.

Voordelen van de Feed-O-Matic

De Feed-O-Matic trapbak is een zeer handige voerbak voor kippen. Op het oog lijkt het eenvoudig maar in de voerbak zelf zitten tal van handigheden verwerkt. Bekijk hier alle voordelen van de trapbak.